National Platform 2018. február – Stefán Gergő János újra a vastrónon

Az ESN Health BP és ESN Miskolc közösen szervezte meg a 2018-as esztendő első National Platformját a borsodi Egyetemvárosban. A február 9-11-ig tartó esemény a megszokott National Platformokon túl külön izgalmakat is tartogatott: a három napot a népszerű könyv-és tévés sorozat, a Trónok Harca stílusában rendezték meg - kellő lelkesedést adva az új National Board megválasztásához.

Magyarország 16 királyságának vezetői nyergelték fel lovaikat, bontották vitorláikat és gyűltek össze Miskolc legdíszesebb termében, hogy megvitassák a birodalom jövőjét és jelen legyenek a koronázáson.

De ennyi Trónok Harca hasonlat elég is…

A National Platformok megszokott, fennkölt hangulatát tovább tetézte a változás szele. Az érzés, hogy valami új, nagyszabású van készülőben. Az év első National Platform-ja ugyanis hagyományosan az ESN Hungary legfrissebb vezetőinek megválasztásának színpada. A jelenlegi National Board öt tagja közül egyedül az elnök, Stefán Gergő János indult újra a pozíciója megtartásáért. Így Bálint Rolnad, Kiss Petra és Valastyán Gergő három hónap múlva már nem lesznek tagjai a National Board-nak. Mivel a Communication Manager pozícióra jelentkezés nem történt, Zsiros Dániel helyzete függőben van.

Bár a két nap alatt rengeteg előadást hallhattak, a financiális helyzetbe mélyen belemerülhettek a résztvevők, és még workshop-on is hallathatták ötleteiket; a háromnapos esemény fénypontját a National Board-ba jelentkezők adták. Az NP ugyanis leginkább róluk szólt. Pár nap alatt ugyanis nem csak öt ember élete változott meg, hanem egy egész szervezet jövője. Így a National Platform most megmásíthatatlanul őket volt hivatott ünnepelni.

„Néhányatokat megválasztják, másokat nem, de a választások végén itt nem lesznek vesztesek. Ti itt mind National Board jelöltek vagytok, és mindig is azok maradtok – ezt senki nem veheti el tőletek.” – nyitotta meg az NB jelentkezők sorát Bálint Roland, ki májusig még az ESN Hungary alelnöke.

A pódiumot ezután megtöltötték a feltörekvő ESN-esek. A Vice-President pozícióért Csányi Márk (ESN ELTE) és Szugyiczki Zsuzsanna (ESN Szeged); a National Representative-ért Berecz Norbert (ESN Pécs) és Lajkó Gábor (ESN ELTE); a Treasurer-ért Krabácz Balázs (ESN BME); a President-ért pedig Stefán Gergő János (ESN SZIE/NB) lépett színpadra egyedi, Báthory Zsófia Zsuzsanna által tervezett „wannabe” pólókban.

Az indok sokszor más és más, miért jelentkeztek: van, aki „kinőtte” a local szintet. Van, aki elvarrja a régi szálakat.

„És a milliódolláros kérdés: miért szeretnék újra jelentkezni? Számomra a válasz igen egyszerű: be szeretném fejezni azt a munkát, amit júniusban kezdtem. Mivel a mandátumom gyakorlatilag nem teljes, nem adatott meg az idő, hogy megvalósítsam azt, amit egy National President egy teljes mandátum alatt el tud érni.” – magyarázta motivációját Stefán Gergő János, ki később kifejtette, miért látja magát egy izomautónak. „Azért látom magam ennek, mert ezeknek az autóknak a gyorsulása nem a legjobb. Nekik több idő szükségeltetik, hogy elérjék a 100 km/órát. De miután elérik, bivalyerősek és nehéz megállítani őket. És úgy érzem, az elmúlt hónapokban elértem a 100 km/órámat.”

A nagyérdemű a jelentkezőktől profizmussal telt, bájos és vicces előadásokat is hallhatott; majd vasárnap szavazott. Az új National Board képe pedig összeállt a National Platform végén:

President: Stefán Gergő János

Vice-President: Szugyiczki Zsuzsanna

National Representative: Lajkó Gábor

Treasurer: Krabácz Balázs

Communication Manager: -

„Szeretnék gratulálni az összes jelentkezőnek, mert tudom, hogy ez hatalmas munka volt sok-sok kétséggel. Személy szerint óriási köszönetet szeretnék mondani a csapatomnak – különösen az alelnökeimnek, és korábbi alelnökünknek, Rolandnak, mert nagyon támogattak.” – adott köszöntőt Szugyiczki Zsuzsanna.

„Az egyik oka annak, hogy jelentkeztem az, hogy hallottam lehetséges indulókról és úgy gondoltam kiváló lehetőség lesz kipróbálni magamat tiszteletre méltó ellenfelek ellen. Az egész folyamat alatt Norbit nagyszerű ellenfélnek tartottam.” – mondta meglepetten a választások után Lajkó Gábor.

Az Organising Committee munkája, beleértve a dekorációt pedig kiemelkedőre sikeredett, hisz volt ott minden: papírpajzsok, papírlobogók és papírkardok; Daenerys és Jon Snow; valamint mindhárom sárkánytojás, melyek közül sajnos egyik sem kelt ki a National Platform végére.

Egy új National Board azonban megszületett.

És hogy mi lesz a hattyúdalukat éneklő Board tagokkal? Ez a következő National Platform meséje…